dilluns, 9 d’abril del 2018

Els verins més mortals de la fauna


Al llarg de la història, els humans hem estat evitant la nostra mort, i sempre ens han fet por els animals perillosos i verinosos. Però, quins són els més perillosos? En aquest article presentarem els animals amb el verí més mortal de tot el planeta.


Vespa de mar 

És l’animal més verinós que existeix. Habita principalment a les aigües costeres i altres àrees properes al continent australià: oceà Índic oriental i Pacífic. Pot arribar a tenir una longitud de 3 metres. Amb només una rascada pot matar-te en només 3 minuts, amb un atac cardíac causat pel dolor.


Granota de punta de fletxa daurada,

És l’amfibi més perillós del món. Té un color atractiu, però només amb una mica de contacte et pot matar. El més perillós d’aquesta granota és que el seu verí es queda a l’exterior i pot romandre a la superfície. Pot produir 28 grams de verí a través de la pell i això causa les morts de 1500 persones al món anualment.



Pop d’anells blaus

És una de les espècies més mortíferes del mar. És molt petit però molt verinós. Es troba a Australià, el Japó, Indonèsia, les Filipines i Nova Guinea. Té la pell blanca i es pot camuflar, i el curiós de la seva pell és que té uns anells blaus fosforescents. El seu verí, pot causar ceguesa, paràlisi i la mort .


Peix pedra

És una de les espècies més estranyes del Món: s’ha de tenir precaució per no confondre aquest peix amb una pedra, per la seva pell i la seva textura, però si us acabeu topant amb la seva toxina a través de la pell, no us preocupeu, perquè hi ha un antídot per a aquesta substància, encara que és necessari actuar ràpidament. Pot provocar inflor, paràlisi i, finalment, la mort.



Serp Taipà

És una de les espècies més verinoses terrestres. Aquesta espècie viu a Austràlia i una mossegada seva podria arribar a matar 100 persones adultes. El seu verí és entre 200 i 400 vegades més poderós que el verí de las serps de cascavell normals. Després 45 minuts, ja injectat el verí, pot arribar a matar-te abans que et tractin. Té les escates de color marró de manera que, si no t’hi fixes bé, no la podràs veure venir.


En conclusió, si aneu als llocs del Planeta on viuen aquests animals, serà millor no apropar-vos-hi. I recordeu anar amb precaució, perquè hi ha milers d’animals tan perillosos com aquests. Tot i això, cap d'aquests animals no arriba a ser el més perillós del planeta. L'espècie més perillosa és una de destructiva per al medi ambient i l'única que pot matar éssers de la pròpia espècie. I sí, ho heu endevinat, som nosaltres, els humans.

Cosmin Bortoi i Arnau Puigpey

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió