dimarts, 28 de novembre del 2017

No només els cops fan mal

La violència de gènere ha estat sempre present en la nostra societat. Segons les últimes dades disponibles, a Espanya hi ha més de 600.000 dones que reconeixen ser víctimes de violència. Juntament amb elles, 800.000 infants viuen en llars on hi ha violència masclista.


Existeixen diferents tipus de violència de gènere. Actualment s'ha incrementat notablement aquella que es dona entre parelles d’adolescents, una etapa en la qual els nois i noies es deixen influenciar per missatges de la societat. Els abusos solen ser causats per la parella o exparella de la víctima, per això s’ha de vigilar en com construïm les relacions i en com ens afecten. Lògicament, gran part del maltractament afecta la víctima ja que és ella qui experimenta l’abús i qui pateix físicament o emocionalment; no obstant, també té conseqüència en els familiars, amics i coneguts que hi mantenen una relació pròxima. A part, pot atemorir els membres de la comunitat on la víctima viu, conscients que podria tornar a passar.
La desigualtat entre dones i homes encara és manté i només nosaltres, tant dones com homes, amb els nostres actes podem canviar aquest fet. 
Paula Muros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió