dimarts, 28 de novembre del 2017

Herlich Willkommen Deutsche Studierende

Aquest és el primer any que el Col·legi Jardí ha participat en un intercanvi, i ho ha fet a través de la matèria d’alemany, amb els alumnes del col·legi Gimnasium Oschenhausen, a prop de Munich

Els estudiants que participarien en l’intercanvi van estar en contacte a través de les xarxes socials bastant de temps abans que s’iniciés el projecte. Finalment, el grup d’alemanys va ser rebut pels nostres companys i companyes el dia 1 d’octubre a les 11 del matí, a l’aeroport de Girona, amb pancartes de benvinguda i, en arribar a l’escola, vam celebrar un pica-pica perquè les famílies d’acollida i els alumnes poguessin fer el primer contacte. A la tarda tots plegats es van reunir a la bolera per passar l’estona.

Al llarg de la setmana, els estudiants alemanys van conèixer l’escola i van poder experimentar algunes de les classes. Els estudiants van haver de demostrar valentia a l’hora de realitzar diferents activitats com el cant, teatre i  activitats de coneixement dels nostres costums.

Es van dur a terme  diferents sortides: una excursió al barri jueu de Girona, i una sortida a Sitges, on van conèixer la casa del pintor català Santiago Rusiñol i, un altre dia, van fer una excursió a les platges de Calella de Palafrugell i Sitges (la sortida que els va agradar més), ja que aquest octubre encara ens podíem banyar gràcies a les temperatures especialment suaus.

L’últim dia va ser dedicat a les famílies. La majoria van aprofitar per visitar Barcelona i els llocs més populars d’allà: com el Maremàgnum, la Sagrada Família, l’estàtua de  Colom, la plaça Catalunya, el Passeig de Gràcia... La majoria van realitzar compres basades en roba i objectes per recordar aquest viatge.

La darrera nit, vam celebrar un sopar amb tots els alumnes i el professorat. 



A les 4 de la matinada va arribar l’hora d’acomiadar-se i, donat que tots ho havien passat tan bé i havien gaudit de l’estada a Catalunya, alguna llàgrima va caure...

Pròximament, al febrer, els nostres companys podran viatjar cap a Alemanya on es podran tornar a reunir i tindran l’oportunitat d’explorar el país i compartir noves vivències.

A través d'aquesta experiència, els alumnes alemanys han pogut practicar el castellà amb els companys d'intercanvi i, alhora, nosaltres hem pogut practicar l'anglès i l'alemany amb ells. L'intercanvi ens ajuda a millorar  l'idioma que estem estudiant i, en aquest cas, els alumnes alemanys han après noves cultures i noves formes de fer.
Paula Muros i Jessica Mateos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió