dimarts, 28 de març del 2017

Joan Massagué i Solé

El científic català Joan Massagué i Solé és un dels més importants en la recerca de la cura contra el càncer a escala mundial.


Joan Massagué i Solé va néixer el 30 d’abril de 1953 a Barcelona. Actualment té 63 anys i és reconegut com una de les màximes autoritats mundials en investigació del càncer.

Tot va començar quan va traslladar-se als Estats Units, on va realitzar el seu primer descobriment: l'estructura del receptor de la insulina. Després, Massagué ha dedicat més de dues dècades a l'estudi de la metàstasi (la propagació d'un focus cancerós a altres teixits i òrgans sans), responsable de la majoria de les morts per càncer .
Alguns dels seus descobriments més importants són: com es produeix la metàstasi del càncer de pulmó (2007), el descobriment del gen que ajuda el càncer a entrar en el cervell (2009), com el càncer evita el sistema immunitari per arribar a altres òrgans (2016).

Gràcies als seus avenços científics, ha guanyat diversos premis com la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya (1994), el Premi Ciutat de Barcelona (1995), Medalla d’Or de la Universitat de Barcelona (1995)...

Sergi Sanchez i Marta Montes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió