dimarts, 10 de gener del 2017

Viatge al món de l'humor televisiu


Benvolguts lectors us proposem un viatge d’humor a través dels programes televisius més populars.

Hotel Fawlty

Per començar hem d’anar uns anys enrera, exactament quaranta-dos. L’any 1974, va sorgir Hotel Fawlty, una sèrie anglesa emesa molts anys després per TV3. Protagonitzada per John Cleese, que interpretava Torquay Basil Fawlty el propietari d’un hotel una mica peculiar, i Prunella Scales, en el paper de Sybil-su  l’esposa de Basil. Connie Booth juga amb el personatge de Polly com a la fiable senyora de la neteja i assistenta general i, per últim però no menys important, tenim en Manuel, interpretat per Andreu Sachs, un cambrer mexicà subjecte a atacs físics freqüents per part de Basil. L’any 1997, amb el capítol “Els alemanys” la sèrie va obtenir la dotzena posició dels cent episodis més grans de la guia de la televisió de TV3.

                                  L'Escurçó Negre

Segona parada del viatge: una sèrie dels anys vuitanta anomenada Escurçó Negre, va arribar al setzè lloc dels cent millors programes humorístics del món. Es va estrenar el 1983 protagonitzada per Rowan Atkinson com l’antiheroi Edmund Escurçó Negre i per Tony Robinson, com el seu company i burro de càrrega Baldrick. El 2004 va ser votada pels britànics com la segona millor sitcom de tots els temps, i també va ocupar el vintè lloc a la llista d’Empire Magazine com a millor show televisiu de tota la història. Als Països catalans fou emesa per TV3, durant quatre temporades.

Plats Bruts

Seguim el viatge amb  la sèrie catalana Plats Bruts, amb el segon episodi de la qual ja havien superat el milió d’espectadors. L’argument d’aquesta sèrie tracta d’en Lopes i el David, dos amics que comparteixen un pis molt petit a l'Eixample de Barcelona. Eln Lopes és un fracassat, solter de 34-35 anys, que ha de compartir pis perquè depèn d'un contracte "basura" amb Ràdio Bofarull, on treballa de locutor. En David és un jove aburgesat estudiant de teatre, de 24-25 anys, que un dia decideix trencar amb la seva vida i emancipar-se, tot i que segueix rebent una paga setmanal i s'emporta l'assistenta de casa, la Carbonell.

           Crackòvia

Acabem el viatge amb Crackòvia, un programa satíric de TV3, emès per primera vegada el setembre del 2008, ideat pels guionistes, actors i la resta de l'equip de Polònia, un altre conegut programa d’humor i sàtira política, i dirigit per Toni Soler. Aquest programa ha assolit índexs d'audiència superiors als del seu germà gran, Polònia, i fins ara han arribant als 1.399.000 espectadors.

L'inici del programa va coincidir amb l'arribada de Pep Guardiola a la banqueta del Barça. Aquest fet va donar un fort impuls al "Crackòvia", que va veure com la seva paròdia de l'equip blaugrana coincidia amb els èxits de l'equip sobre la gespa. Amb l'arribada de Mourinho a la banqueta del Madrid, el programa va viure alguns dels seus moments més humorístics, amb els enfrontaments reals portats a la pantalla per Pep Plaza i Toni Albà.


Benet Batlle i Nil Amill

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió