divendres, 20 de gener del 2017

ALCA 2016-17... Nous reptes

Com sabeu, a l'escola Jardí hi ha un projecte anomenat ALCA, que consisteix a treure el màxim profit de les capacitats de certs alumnes per fer projectes especialitzats. Està dividida en tres branques: la científica, la robòtica i la literària.


ALCA CIENTÍFIC:

Des de fa tres anys l'ALCA científic el dirigeix la professora Mònica Suils, i aquest és el sisè any que es fa. Aquesta divisió es dedica a fer projectes proposats per la professora, seguint el mètode científic, que consisteix en l'observació, la formulació d'hipòtesis, la experimentació, l'abstracció de conclusions i l'elaboració d'una teoria. Aquest mateix grup va quedar l'any passat entre els tres millors de cent vuitanta-set participants en un concurs anomenat X(P)RIMENTA,  amb l'elaboració d'un vídeo sobre l'osmosi. En el jurat hi havia gent important com Jaume Vilalta, director del Quèquicom i Daniel Ramírez. Aquest curs han començat un projecte per saber com afecta l'acidificació dels oceans sobre la duresa i resistència de les closques de mol·luscs.

ALCA LITERARI:


"Només és pot aprendre a ser millor escriptor escrivint". L'objectiu de l'ALCA literari és potenciar la imaginació dels seus participants per plasmar-ho amb textos. Per millorar, els fan redactar textos i després els analitzen per no tornar a cometre els errors. Ara mateix estan treballant la creació de personatges i com fer i resoldre un conflicte interessant amb girs inesperats en la història.
L'ALCA literari és el tercer any que el dirigeix el professor Lluís Valls, i cada curs hi ha més alumnes. Aquest ALCA va guanyar el premi Sambori de narrativa amb la Clara Sarrià, amb un conte fantàstic, es tracta d'un prestigiós concurs de literatura convocat cada any per Òmnium Cultural. Tot i això ells consideren que tenen manca de temps per poder treballar tots els aspectes necessaris i assolir completament tots els objectius.

ALCA DE ROBÒTICA:


I finalment la tercera i última branca de l'ALCA és la robòtica. Entre les branques potser és la que crida més l'atenció ja que és la més interactiva i novedosa. L'ALCA de robòtica es divideix en dos grups: en un hi ha 1r i 2n ESO, que són els que han començat recentment i estan aprenent les bases, i, per altra banda, els de 3r ESO que competeixen en un concurs en el qual hi ha participants de tot Catalunya. Aquest ja serà el 4t any que participen en el concurs anual de la First Lego League, en el qual han de preparar un seguit de proves que ha de passar un robot que cada equip ha construït prèviament. El concurs cada any gira al voltant d'un tema; aquest any tracta sobre els animals. L'objectiu d'aquesta competició és fer el màxim de punts possibles en el mínim de temps i intentar que no hi hagi penalitzacions.

                                                                                                       Marta Galbany i Sasha Tresserras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió