dijous, 17 de març del 2016

Els beneficis del zumba

El Zumba és un esport que s'ha posat de moda fa relativament poc temps. Per això, volem analitzar-ne els  beneficis, mitjançant l'ajuda del nostre professor de pràctiques Martí Lobato, un jove exalumne del Col·legi Jardí, entusiasmat per aquest esport, que ens en transmet la seva passió.

En Martí va venir com a professor de pràctiques a la nostra escola no fa gaire. Ell ens ensenya Zumba, ja que és l'esport del qual imparteix classe al gimnàs de l'Ametlla des de fa aproximadament un parell d'anys. Durant les classes d'educació física, dediquem una estona a ballar al ritme de les cançons. 

El Zumba és una activitat basada en el ball d'origen llatí. Es practica amb diferents classes de música, incloent salsa, bachata, reggetón i samba. És un esport molt complex, ja que combina exercicis anaeròbics i aeròbics, és a dir, uns en els quals necessites resistència, i altres en els quals necessites força. A més a més, és un excel·lent tonificant corporal, ja que ajuda a enfortir els braços, cames, glutis i abdominals, mitjançant diferents passos de ball.


Està dirigit a persones de qualsevol edat, sexe i estat de forma física i l'únic que requereix són ganes de passar-s'ho bé. A més, hi ha diferents tipus d'activitat, més o menys intensos, segons les necessitats, gustos i possibilitats de cada alumne.

Ens hem adonat que el Zumba ens proporciona molts beneficis, entre els quals es troba la pèrdua de pes, una millora de la condició física, bona salut, flexibilitat i força. També, com ens ha dit en Martí, després de cada classe et sents satisfet, relaxat i content per tota la feina que has fet i per com t'ho has passat de bé. Encara que no ho sembli, en cada sessió de Zumba es poden arribar a perdre al voltant de 800 calories. 

Judit Moltó, Marina Rof i Valentina Chicca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió