dimarts, 23 de febrer del 2016

Pels altres, per tu

Un nou projecte a 3r d'ESO: el servei comunitari


El servei comunitari és una iniciativa que ha tirat endavant el Departament d'ensenyament amb l'objectiu que tots els alumnes, en finalitzar l'ESO,  hagin dut a terme una activitat de voluntariat al seu entorn més proper, fora de l'horari escolar. Aquesta activitat es basa en la metodologia de l'aprenentatge servei.

El nou projecte que enguany duen a terme els alumnes de 3r del Col·legi Jardí consisteix en el servei comunitari en el nostre municipi, i és el primer cop que es fa al Vallès Oriental, tot i que ja s'ha fet en altres escoles. Al llarg del curs duran a terme una sèrie d'activitats que estaran repartides en horari escolar i en horari extraescolar, amb un total de 10 hores. L'objectiu és que els alumnes siguin protagonistes d'accions cíviques de compromís per a la comunitat de la realitat més immediata.

Col·laboren amb l'entitat REIR, a través d'activitats d'ajuda com suport escolar, la recollida de joguines a l'escola, la venda de piruletes, etc. El nom d'aquest projecte s'anomena "Pels altres, per tu", i al Nadal es va vincular a l'esmorzar solidari; els diners aportats per les famílies de l'escola s'han destinat a l'entitat REIR.

La fundació esmentada anteriorment, és una associació que proporciona protecció, educació i assistència social a infants que es troben en una situació d'exclusió social; a més, a REIR vetllen per la defensa i compliment dels drets de la infància.


Carlota Márquez i Abel Esteban.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió