dijous, 18 de febrer del 2016

Edith Piaf

Sabeu qui és Edith Piaf? Potser aquest nom us és familiar...Però, sabeu qui és, ni què va fer?Aquest article us ajudarà a descobrir qui hi havia darrera d'aquest nom.

Edith Giovanna Gassion fou una cantant francesa, nascuda el 19 de desembre de 1915 a París, coneguda amb el sobrenom de la Mome Piaf. Va tenir una infància molt dura, i va viure un temps en un prostíbul de la seva àvia, on el seu pare la hi va abandonar, encara que més tard la va tornar a buscar.

Durant la seva adolescència va començar a cantar al carrer amb una de les seves millors amigues, fins que va passar a treballar de cantant en un bar. Al cap d'un temps començà a tenir problemes amb les drogues i això va repercutir en la seva salut.


Al llarg de la seva carrera, una de les persones més importants va ser Marguerite Monnot, que la va ensenyar a gesticular, a manifestar els seus sentiments i a pronunciar amb correcció en francès. Va viure molts anys als Estats Units, on va enamorar-se de Marcel Cerdan, un altre francès que residia allà de tant en tant, fins que morí a causa d'un accident d'avió, la qual cosa va provocar la recaiguda d'Edith Piaf en la morfina.

Edith Piaf, que esdevindria un dels màxims exponents de la cançó francesa, va morir el 10 d'octubre a Plascassier l'any 1963 i va ser enterrada al cementeri de Père-Lachaise.

Laia Pericas i Andrea Campobadal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió