dimarts, 24 de novembre del 2015

Ja tenim auxiliars de conversa!

Miss Logan, l'auxiliar de conversa de l'ESO i Cicle superior de Primària, ens explica les seves impressions sobre les diferències entre Escòcia i Catalunya



Com l'any passat, tornem a comptar amb una auxiliar de conversa que ajudarà les professores d'anglès a fer les classes més amenes, aquest any amb un to britànic. Bé, de fet aquest curs en tenim dues! Una treballa amb Infantil i Primària; la segona col·labora amb Cicle superior de Primària i amb l'ESO. Aquesta última, Miss Logan, és una jove escocesa que ha estudiat com desenvolupar jocs d'ordinador.


Miss Logan en un principi tenia la idea de viatjar a un país més llunyà que no el nostre; però per diverses circumstàncies, com les hores de vol, va decidir venir aquí, a Catalunya, un lloc proper però a la vegada diferent.




Quan va arribar, va adonar-se que hi havia força diferències culturals entre el seu país i el nostre. Per exemple, una de ben simple. A Escòcia tenen el costum de saludar amb un somriure a qui no coneixes quan et creues amb ell pel carrer. En canvi, aquí a Catalunya no hi ha el costum de saludar a qui no coneixes. Un altre cas seria el de les celebracions. Quan aquí se celebra la Castanyada, allà se celebra "Halloween". O el dia de cap d'any: a casa nostra els adults celebren l'any nou amb cava; en canvi, a Escòcia, el celebren amb whiskey.


Miss Logan també s'ha hagut d'adaptar al canvi d'horaris, sobretot pel que fa als àpats. Aquí se sopa a les nou de la nit o més tard, i allà acostumava a sopar a les sis de la tarda. Una gran diferència! Tot i això li encanta Catalunya i Espanya, i espera aprendre totes dues llengües, el català i el castellà.

Esperem que aquest any amb Miss Logan sigui molt fructífer i que tots ens ho passem el millor possible aprenent la llengua anglesa.

                                                                                                                   
  Marc  Fortuny i Kento Tanaka

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió