dijous, 4 de juny del 2015

La venda de roses de Sant Jordi 2015

Sant Jordi és una festa que, com sabeu, se celebra el 23 d'abril amb el Dia dels llibres i la Fira de les Roses i aquesta jornada reivindica la cultura catalana. És un dia per l'amor, i per això des de el segle XV es té el costum de regalar una rosa vermella, com la sang, a la persona estimada. Al 1930 s'hi afegeix el regal d'un llibre, amb motiu del llibre, coincidint amb la data de mort de dos grans autors universals un 23 d'abril: Cervantes i Shakespeare. 

La versió catalana de la llegenda diu que en un poblet de Catalunya hi vivia tot un regnat i un bon ramat per alimentar-ne la població. Un dia va aparèixer un drac gran i llefiscós que tenia molta gana, així que se'ls va menjar tots els animals; però, tot i això, encara tenia més gana, i com que no els quedaven més bèsties, van haver de sacrificar algun habitant de la vila. Per escollir-ne la víctima, van posar tots els noms en una urna i la persona que sortís hauria de ser devorada pel drac. Aquesta va ser la princesa, la filla del rei. Que, lògicament, es va dirigir al drac molt angoixada. De sobte va aparèixer un cavaller damunt un cavall fort i blanc. El seu objectiu era salvar aquell petit poblat matant el drac, i així ho va fer. De lluny va disparar-li una llança que va tocar directament el cor de la fera, el drac va caure dessagnat a terra, i de la seva sang va ressorgir una gran rosa vermella que el cavaller va regalar a la princesa després d'haver sofert tot aquell calvari.

Com és tradició a l'Escola, els alumnes de 4t d'ESO vam posar el dia de Sant Jordi dues paradetes de venda de roses; una a l'edifici dels grans i una altra a l'edifici dels petits, amb un gran èxit. El nostre objectiu estava assolit: vam aconseguir vendre totes les roses que teníem: 1.000! I els guanys obtinguts aniran destinats al nostra acte de comiat, que celebrarem el proper 25 de juny. A més, vam guanyar experiència interactuant amb la gent del carrer. 


Míriam Moret i Georgina Leiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió