divendres, 29 de maig del 2015

Bojos per la ciència. Casal d'estiu de l'Escola Jardí

El nostre col·legi organitza cada any un casal d’estiu al recinte de l’escola amb activitats educatives, excursions, etc. El tema d'aquest curs serà la ciència.


Al casal s’agrupen nens i nenes des de P3 fins a 4t de Primària. Amb les activitats proposades, treballen els valors a través de la promoció d’actituds de respecte, comunicació, participació, acceptació... A més es potencien la imaginació, la creativitat i la pràctica de l'anglès. Com ja hem dit, els nens i nenes poden gaudir d’activitats plenament educatives, però totalment diferents a les del curs, amb l’ajuda de monitores que formen part del personal escolar: MªÀngels Metlikovez, Marta Torrelles, Marta Ventura, Irene Galán i Lluïsa Lluch.  


El darrer any el tema va ser La volta al món en 25 dies, això els permeté fer activitats relacionades amb la cultura i els costums d’altres països com ara Mèxic, Egipte, Itàlia o Japó, entre altres. Els participants en el casal van sortir-ne molt contents i amb ganes de repetir l’experiència, mentre que els monitors i monitores van tenir molt bones vibracions; en definitiva, va ser un estiu prou satisfactori, resultat del treball ben fet. Aquest any el tema és la ciència, un tema a l’entorn del qual es duran a terme moltes activitats de caràcter lúdic i educatiu. Els participants coneixeran així quatre dels científics més importants per a la història de la humanitat: Charles Darwin, Alexander Fleming, Galileo Galilei i Marie Curie, i hauran de decidir quin dels quatre els sembla que va fer el descobriment més important.

Les activitats estaran adaptades a cada grup d’edat i s’organitzaran tallers relacionats amb els experiments de cada científic. Es faran sortides per tot el Vallès, com per exemple l’excursió prevista per al dimarts 14 de juliol al Museu de la ciència a Barcelona. O també una excursió el 16 de juliol a la Casa Ametller a Cabrera de Mar.

Com l’estiu passat, també aquet juliol es farà una nit a l’escola, una nit de convivència en què els nens i nenes sopen al Centre escolar i dormen en tendes al pati, després d’observar les estrelles a través d’un telescopi i algunes de les constel·lacions que va descriure Galileo Galilei. Segur que gaudiran molt.


La ciència té una gran bellesa. Un científic al seu laboratori no és només un tècnic: és també un nen davant de fenòmens naturals que l’impressionen 
com un conte de fades.
Marie Curie

Natàlia Baró i Sandra Rodriguez 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió