dijous, 23 d’abril del 2015

Anita Ekberg i la bellesa femenina

Una reflexió sobre el culte a la bellesa


La mort de l'actriu Anita Ekberg el passat mes de gener, una icona femenina als anys cinquanta, ens ha portat a fer una reflexió sobre els concursos de bellesa.


Sabeu qui era Anita Ekberg?
Anita Ekberg
Anita Ekberg va ser una actriu italiana, model i un símbol sexual que va néixer el 29 de setembre del 1931 i va morir el dia 11 de gener del 2015. De jove va ser Miss Suècia i es va presentar al concurs de Miss Univers l'any 1950.
Va ser famosa principalment pels papers que va fer en dues pel·lícules, el de Sílvia a La Dolce Vita de Federico Fellini (1960) i el de la comtessa Rostov a Guerra i Pau, de King Vidor. Es va casar dues vegades, primer amb l'actor britànic Anthony Steel (1956 i 19599 i després, amb l'actor Rick van Nutter (1963 i 1975). La seva última aparició cinematogràfica va ser a la pel·lícula Bámbola, el 1996. 
Va guanyar un Globus d'Or com a nova estrella femenina l'any 1956 i un Premi Capri Legeng Award a la trajectòria filmogràfica l'any 2003. 

Quin interès té Anita Ekberg per a nosaltres? 
Segur que a més d'un/a de vosaltres el tema de la moda li crida l'atenció... Anita Ekberg va ser model i va participar al concurs de Miss Univers i, a més a més, va guanyar el premi de Miss Suècia.

En què consisteixen aquests certàmens? 
Miss Univers es un certamen en el qual es premia la bellesa femenina. Es realitza anualment, i s'hi jutja la bellesa integral, la seguretat, la intel·ligència, l'elegància, el port i la posa de diferents candidates d'arreu del món.
Miss Suècia és bàsicament el mateix, un concurs de bellesa que es realitza des de 1949. La guanyadors d'aquest títol, representarà a Suècia en el certamen de Miss Univers. 

D'aquests certàments ens crida l'atenció que totes les escollides de cada país hagin de passar proves diverses, com ara preguntes per valorar la seva intel·lectualitat o desfilar amb qualsevol tipus de vestit, fins a fer la tria de l'única guanyadora. Però per una altra banda, pensem que és un certamen masclista i que fins fa poc no s'ha començat a valorar la intel·ligència de les participants

Míriam Moret i Georgina Leiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió