dijous, 8 de gener del 2015

La Marató de TV3 al 2014

Què és la Marató?
La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per la Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 i enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara com ara, no tenen cura definitiva.
Inicis de la Marató:

La Marató es va iniciar l’any 1992 quan Josep Carreras va proposar-la com a iniciativa per recollir diners per a la investigació en la lluita contra la leucèmia, malaltia de la qual ell mateix havia estat afectat. Des d’aleshores, cada any se n’ha fet una nova edició amb fins diferents però alhora iguals.
Per exemple, en aquests anys, els diners recaptats eren destinats a:
1994: Investigació contra el càncer.
1998: Investigació contra la diabetis.
2001: Investigació contra la sida.
La Marató al 2014:
Aquest any, la Marató de TV3 s’ha destinat a les malalties del cor. 
El cor: és el múscul que impulsa la sang i fa que circuli per les venes. El cor batega a un ritme constant de 60 pulsacions per minut. Té un sistema elèctric propi. Cada estímul elèctric fa que es contragui per impulsar la sang. Però aquesta xarxa elèctrica s’envelleix i, en fer-ho, el cor deixa de funcionar correctament; aquest fet pot provocar una arítmia.
Arítmia: El cor perd el ritme, deixa de bategar d’una manera sincrònica. A Catalunya moren més de tres mil persones a l’any per aquesta causa.
Recaptació de l’edició actual:
La recaptació d’aquesta edició de la Marató ha estat d’uns 8.864.016€, xifra inferior a edicions anteriors com la del 2013, que va ser d’uns 11.849.000€ aproximadament. Seria desitjable  que cada any se superés la xifra anterior. Segurament tots coneixem algú afectat per alguna d’aquestes malalties.
Aporta, ajuda, tots hi guanyem
Està al nostre abast salvar vides
Links on trobar més informació: http://www.tv3.cat/marato/es/
Arnau Martinez i Albert Arilla


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió