dijous, 6 de març del 2014

Esteve Plantada visita l'escola

El passat dia 29 de gener, l’Escola va rebre una visita de l’escriptor, editor i poeta Esteve Plantada.  L’exalumne del col·legi va venir a fer una xerrada als alumnes de 4t de Primària sobre la seva feina en els mitjans de comunicació, ja que era un tema que havien tractat anteriorment  des de les respectives classes.  

Actualment l’Esteve treballa d’editor al diari Avui. Durant la seva carrera com a escriptor també ha treballat a diaris com el Nou 9 o Ara. A més, ha fet articles d’opinió a la BCN Review i a Caràcters. Va guanyar  el premi de poesia Amadeu Oller, destinat a poetes joves i inèdits de Catalunya i, també va guanyar el premi Òmnium Cultural del Vallès.

La xerrada es va realitzar de la següent manera: els alumnes tenien unes preguntes preparades i durant la sessió, de forma ordenada, cadascú es presentava i li plantejava la seva qüestió. L’Esteve, amablement, responia a totes i cada una de les preguntes, afegint-ne anècdotes i opinions personals. Al final de la xerrada els nens i nenes van poder exposar els seus dubtes i/o preguntes. Va ser una estona d’allò més interessant.
L’editor va respondre a temes concrets sobre la seva vida, però també a qüestions d’interès general.

Aquí teniu un fragment de l'entrevista:
Vostè creu que els diaris de paper desapareixeran amb el pas del temps?
No crec que desapareixeran. Simplement canviaran i prou.
Quin tipus de notícies no li agrada publicar al diari digital?
De fet, n’hi ha unes quantes que no són molt agradables de publicar. La mort de gent tant important com quotidiana, les guerres, i també hi ha un tema que em fa ràbia: el nombre de gent que avui dia no troba feina.
Finalment, la Sara Soldevila, juntament amb tots els alumnes de 4t de Primària, va demanar a l’Esteve Plantada si, quan es fes el projecte Compartim a l’Escola, ho podria publicar al diari, cosa que ell va acceptar de bon gust .També va explicar que si aconseguia publicar un llibre aquest any, hi dedicaria un poema als alumnes.

Clarament, va ser una entrevista molt emocionant i entretinguda que va valer la pena presenciar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió