dijous, 27 de març del 2014

Com ha afectat l'ús dels ordinadors als joves?


Els alumnes de 4t ESO A de l’Escola Jardí vam voler fer una petita anàlisi sobre l’ús dels ordinadors a l’escola a través d'una enquesta, que vam fer entre els nostres companys d'aula i els alumnes de 2n d'ESO, per comparar-ne els resultats, que us presentem tot seguit:

Enquesta realitzada a 4t ESO A
Un 73,7% utilitza el sistema Windows tant a casa com a l’escola, encara que alguns utilitzen el sistema Apple a casa (un 21,05%). I un 5,25% dels estudiants de 4t d'ESO utilitza altres sistemes informàtics.

Pel que fa a les matèries en què s’utilitza més l’ordinador, Actualitza’t ha obtingut un 23,7% dels vots, i ha estat molt igualada amb Socials i Informàtica, totes dues han obtingut un 20% de vots. Biologia obté un 9,09% i Química, un 3,63%, empatada amb Análisis Literario i Humanística. Les que menys utilitzen els ordinadors són Llatí i Anglès, empatades amb un 1,81%. La resta de matèries no utilitzen ordinadors, segons els nostres alumnes.

El 54,55% dels alumnes considera que les noves tecnologies afecten els seus estudis i creuen que en fer ús d’Internet es distreuen i també perden molt de temps mentre l’ordinador carrega o s’inicia.

Com molts esperaven, Wikipèdia és una de les fonts predilectes per buscar informació i ha obtingut un 78,95% dels vots. Yahoo! Respostes és una web que encara que no sigui molt clara ni fiable, la gent hi pregunta moltes coses que per altres persones poden ser de gran utilitat, per això el 5,26% d’alumnes l’han votada. El rincón del vago, una web on, encara que s’hi pot trobar informació, també serveix per fer xuletes i coses així, no ha aconseguit cap vot. Altres webs formen el 15,79% restant. Sigui com sigui, tots els alumnes enquestats han opinat que Internet és la millor manera de trobar informació, per tant s’emporta el 100% dels vots.

La majoria de persones han votat a favor de les xarxes (78,94%) perquè els permeten de relacionar-se més bé amb les persones i també en coneixen d’altres. Els que han votat negativament (10,53%) creuen que l’ús de les xarxes els distreuen i es queden enganxats al facebook, twitter, etc.
Els prorgrames informàtics que més vots han aconseguit han estat l’Office Word (25,86%) i Google Chrome (17,24%). La resta de programes utilitzats pels nostres companys/es es mostren en una llista a continuació:
·         Office PowerPoint (15,52%)
·         GIMP (15,52%)
·         Altres (12,07%)
·         Office Excel (6,9%)
·         Adobe Reader (3,45%)
·         Sweet Home 3D (1,72%)
·         Atube Catcher (1,72%)


Enquesta realitzada a 2n ESO A
El 100 % dels estudiants de 2n A d'ESO utilitza el sistema operatiu de Windows i les matèries en què utilitzen mes l’ordinador bàsicament són Informàtica i Tecnologia.

El 49% considera que l’ús de les noves tecnologies ha afectat els seus estudis ja sigui positivament o negativament. El 63% dels alumnes ha respost que utilitza la Wikipèdia. Quan necessiten cercar informació, el 90% ha respost que utilitza Internet,i pel que fa a  l’ús de xarxes socials entre els joves, el 55% ha respost que n’utilitza i en té una visió positiva,mentre que un 15% ha respost que en fa  una lectura negativa i al 30% restant no li ha afectat l’ús. Finalment, pel que fa els programes que més utilitzen a l’escola, han respost que són el Word i l’ Excel. 
                  






Jorge de Lozoya i Marc Viñallonga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió