dijous, 27 de febrer del 2014

El projecte de robòtica del grup ALCA del Col•legi Jardí

Tenim la sort que a la nostra escola comptem amb un projecte anomenant ALCA; es tracta d’un projecte amb què els alumnes d’altes capacitats tracten amb la ciència i la tecnologia: dediquen dues hores a la setmana a la ciència o a la robòtica tot fent diferents experiments. Ara ens centrarem en la part de robòtica, en què construeixen i programen diferents robots i es presenten a un concurs.
Què es la robòtica?
La robòtica és una branca de la tecnologia que estudia el disseny i construcció de màquines capaces d’exercir tasques repetitives, en les quals es necessita una alta precisió, on hi ha cert perill o tasques irrealitzables sense intervenció d’una màquina.
A l’escola dissenyen, construeixen i programen robots, apliquen conceptes de ciència i tecnologia al món real, investiguen els reptes a què s’enfronten els científics d’avui i desenvolupen habilitats de treball en equip, emprenedoria, innovació i creativitat que els serviran per a tota la vida.
A quin concurs participaran?  
Participaran en el concurs de robòtica First Lego League”, en què en la seva categoria es presenten joves de 10 a 16 anys en un repte del món real, mitjançant la construcció de robots que realitzen una sèries de tasques en un terreny de joc que fa referència a la temàtica del repte. En aquest concurs els equips descobreixen futures vocacions científiques i tecnològiques. A la FLL participen més de 200.000 joves de 60 països de tot el món.
Per arribar a comprendre el que resulta l’ALCA per als alumnes vàrem fer unes entrevistes als alumnes de 2n d’ESO. Les respostes van concloure que per als estudiants és una gran experiència i una gran oportunitat que a qualsevol agradaria viure, ja que adquireixen nous coneixements i tenen la il·lusió de formar part d’alguna cosa diferent i satisfactòria. Tots van coincidir que no es rendirien mai i que recomanarien l’experiència a tots i totes. No pensaven que arribarien tant lluny com han arribat ni, en un principi, que els serviria per al futur.
També vàrem tenir l’oportunitat de fer unes preguntes al professor encarregat d’aquest projecte, Marc Guinjoan, que està molt orgullós dels seus alumnes i considera que estar involucrat en aquest projecte li aporta molts coneixements a ell també. Veure que els seus alumnes aconsegueixen les seves metes li aporta una gran satisfacció.
Si voleu veure les entrevistes consulteu:
Finalment us deixem amb un vídeo del dia a dia dels alumnes.

 Neus López Causa, Xiomara Macías , Natalia Tanaka i Judith González

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa la teva opinió